יין מהגליל

האחוזה שייכת למשפחת אלכס, שאיתה גדל בלונדון לפני שעבר לישראל לניהול העסק. בשל גודלו של היקב, דלתון, שבסיסו בגליל העליון, מגדל 90% מענביו במקום, תנאי הכרם לכרמים שלו.

יקב הרי הגליל ממוקם באזור היין הגלילי במרכז ישראל

צפונית לגבול עם לבנון. היקב, שנוסד בשנת 2000, עולה בקנה אחד עם יקב רמת הגולן ומייצר יינות גוזלר, מה שאומר שהיינות לא טועמים אלא שותים. היינות נעשים כשרים והיקבים מנוהלים על ידי שומרי שבת.

הגליל ממוקם בצפון ישראל וכולל את רמת הגולן, הגליל העליון והגליל התחתון. זהו הכינוי הצפוני ביותר של ישראל ונחשב לאזור הטוב ביותר בו מגדלים יין. שמו מוכר בקשר לכנרת ולקשריו עם התנ"ך, אך הוא נודע גם כאזור יין.

ניתן להשיג יין ישראלי תחת שלוש תוויות: יקב רמת הגולן, יקב הרי הגליל ויין ירדן. ישראל היא לא המדינה הראשונה שעולה בראש כשחושבים על יין, אבל יין ישראלי אין בשום מקום בארצות הברית. ירדן חלוצה ביצירת תרבות יין משובחת בישראל.

אחד ההישגים הראשונים של היקב הישראלי הזה בעולם ייצור היין היה כאשר דומיין דו קסטל בחר את היין הלבן שלו כאחד המהדורות החדשות הטובות ביותר בשנת 2001

כיום היקב זוכה להכרה מתעשיית היין העולמית. על כך שזכו לדירוג גבוה וזכית בכמה מפרסי היין החשובים ביותר. בשנה שעברה הייתה לי ההזדמנות לפגוש את ויקטור שוינפלד, היינן הראשי של יינות ירדן.

בשנת 2012 יקב רמת הגולן קיבל את פרס כוכב היין ממגזין חובבי היין

עורך הדין ליין רוברט פרקר מעריך יינות ישראלים כבר יותר מחמש שנים, ובשנות העשרים של המאה העשרים יינות ישראלים רבים קיבלו ציונים של יותר מ -90. קוראים קבועים יידעו את הכבוד וההערצה שלי ליינות ישראליים מהרי הגליל.

ההיסטוריה של יקב רקנאטי

מפיק יינות פרימיום ים תיכוניים, מתחילה בחיבור עמוק לארץ ישראל יחד עם תשוקה ליינות משובחים. היקב נוסד בשנת 2000 ברמת הגולן וקיבוץ ירון שלו שוכן בהרי הגליל העליון בקצה הצפוני של ישראל, אזור גידול יין שכרמיו הם בעלי היסטוריה של למעלה מ -2,000 שנה. החברה מחויבת לחקלאות בת קיימא ולאחריות סביבתית, כולל אנרגיה סולארית, ניהול שפכים, קומפוסט ודשנים כימיים.

במשך שנים רבות כמעט ולא הייתה תעשיית יין בישראל

אך עשרים השנים האחרונות הכניסו שינוי בכיוון זה. בסוף שנות השמונים היו רק כמה כרמים בישראל שייצרו יינות מבושלים לשימוש קודש. אחת הסיבות שבגללן היין נחשב מבושל בישראל היא שכמו מדינות רבות אחרות הוא אינו מוכר כאזור יין.

הזנים המשמשים הם ממוצא צרפתי

אך ניכרת השפעה גאלית. האחרון משמש ביינות אלון יבש ומצא את דרכו ליינות מבעבעים ישראליים, במיוחד כשהוא משולב עם פינו נואר. שלושת היקבים הגדולים בישראל, כרמל, ברקן ורמת הגולן, מחזיקים את כולם באזור הגליל והם מוכרים כגליל העליון (רמת הגולן) של אזור היין הטוב ביותר בישראל.

הגליל מייצר כרבע מכל היינות המיוצרים בישראל, ויש מעל 40 יקבי בוטיק בגדלים שונים. בגליל יש מגוון לא מבוטל של סוגי אדמה, עם אדמות חרס, גיר, געש ובזלת בגליל (יחד עם רמת הגולן בצפון-מזרח) שמקורם בתעלות אפריקה וסוריה.

יין לבן החרמון הגליל הירדן 2011 מסתיים בפירות טרופיים ובתווים חריפים שנמשכים זמן רב בפה. תווי אלון משולבים ומסוגננים וניחוחות של אשכולית, לימון, עשבי תיבול ושעווה.

בוגר ומוגדר עם מבנה וטוהר יפה, עם רמזים לגיר וחצץ. טרי ומתקתק, עם דומדמניות שחורות, דובדבן שחור ומבנה חריף. אולטרה-פרמיום הוא יין על שמו של מט הרוני, אביו של אלכסנדר, אשר שילב בין קברנה סוביניון ומרלו.
למידע מורחב אודות גליליס ויין מהגליל ניתן לגלוש לאתר galilees.co.il

ניצן סברסקי

אלת יין שלמותג שלה ראש מלא של תלתלים בלונדיניים ותוויות וינטג 'משוכללות על בקבוקי היין שלה, מייצרת יין לבן ייחודי מענבי רוסאן ויונייה ובשנת 2018 הוסיף יין שני של שנין ובלאן ענבים. הקנה עשוי מנירוסטה, עם תסיסה מלולקטית חלקית. במסעדת רוטנברג בגשר, המתמחה בחגיגת השטח המקומי, היא מוכרת יין ורשימות יין ישראליות.

באותו נושא

שפתו את המאמר

דילוג לתוכן